Тежка загуба допусна Амкар на Георги Пеев и Захари Сираков в "българското дерби" от в 14-ия кръг на руската Премиер лига. Отборът от Перм отстъпи с 0:3 на Кубан, за който до 75-ата минута игра капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов. Сираков и Пеев записаха цял мач за "орлите". В продължението пък Амкар остана и с човек по-малко, след като Волков беше изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на Козлов.

Още в 3-ата минута Амкар можеше да открие резултата благодарение на Пеев. Халфът проби в наказателното поле и шутира, а топката се чукна в крак на играч на гостите и почти "облиза" горния ъгъл на вратата на Беленов. Веднага след това стражът вече трябваше да се намесва решително.

В 25-ата дойде и първата възможност за Кубан. Тогава Озбилис напредна към наказателното поле на Амкар и шутира. Вратарят Сергей Нарубин обаче внимаше и с вещина отби топката в корнер.

Без повече опасности завърши първата част. Втората отново започна с малшанс за Пеев. След контраатака по десния фланг халфът стреля с левия крак а топката мина на сантиметри покрай лявата греда. Следващата опасност в мача вече беше голът Кубан. В 59-ата точен беше Ибрахима Балде. Озбилис се пребори за топката със защитник на Амкар и сенегалецът от около 17 метра прониза Нарубин.

Добра възможност за се разпише се откри и пред Ивелин Попов. В 66-ата националът стреля неточно от границата на наказателното поле. Малко след това Алексей Ионов беше повален от стража на Амкар в пеналтерията и главният съдия посочи бялата точка. От дузпата много дейният днес Арас Озбилис удви аванса на краснодарци. Крайното 3:0 оформи Маркос Пицели в 85-ата след подаване на Ионов.

В класирането Кубан вече има 25 точки и се изкачи до 5-а позиция. Амкар пък остава девети с 18 точки. Със сигурност обаче ще има размествания, тъй като предстоят и останалите мачове от този 14-и кръг.