Тежка загуба с 0:3 допусна Амкар (Перм) при гостуването си на Ростов от 15-ия кръг на руската Премиер лига. Българите в състава на пермчани Захари Сираков и Георги Пеев записаха цял мач. Полузащитникът дори беше капитан на тима в тази среща.

Ростов поведе в резултата в 28-ата минута, когато Разван Кочиш засече подаване на Флориан Синама-Понгол след контраатака. Десет по-късно французинът можеше да удвои, но изпусна дузпа. А освен това в края на първото полувреме получи разтежение и трябваше да напусне принудително на почивката.

След нея по-добрата игра на домакините се запази. Логичното се случи в 69-ата. Тимофей Калачев центрира от ъглов удар на първа греда, където Корнел Салата с глава прониза за втори път вратата на Амкар. Само пет по-късно класиката на таблото вече беше факт. Шарафи повали Калачев в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. От нея пък Дмитрий Кириченко не сбърка, за да оформи резултата на 3:0. В самия край отново той можеше да се разпише, но гредата му попречи.

С успеха си днес Ростов се изкачи до 12-а позиция с 13 точки. Амкар е десети с пет повече. Предстоят обаче всички останали мачове от кръга и със сигурност ще има размествания.