Носителят на „Златната топка“ за 1999 г. Ривалдо и сестрата на Неймар – Рафаела, са обект на разследване по обвинение за финансиране на бунта срещу бразилския президент Лула да Силва на 8 януари тази година, съобщава сп. „Вежа“.

Според информацията, световният шампион за 2002 г. е дал близо 9500 евро за християнския инфлуенсър и певец Саломао Виейра, който от своя страна е превел парите на бунтовниците.

Ривалдо признава, че през миналия ноември е дарил 2000 риала (около 400 евро) на Виейра, който обещал, че парите са за нуждаещи се хора от църквата. Футболната легенда отрича да е финансирал бунта срещу президента.

Рафаела да Силва Сантос – сестрата на Неймар, отрича да е правила парични преводи на Саломао Виейра. Тя няма обяснение как от нейната сметка е направен финансов трансфер към певеца.

От миналата година Виейра е известен на бразилските власти като човек, който подпомага финансирането на противниците на Лула да Силва. Той дори има видеоклипове, насочени към президента на Бразилия. През януари той избяга в Парагвай, където се присъедини към други, замесени в бунта. През миналия месец, след заповед от Интерпол, парагвайската полиция арестува трима от тях.