Вандалските прояви срещу играчите на португалския гранд Бенфика не спират. Само няколко часа, след като клубният автобус беше обстрелван с камъни, част от къщите на футболистите станаха обект на атаки от страна на фенове, информира „Tribuna Expresso“.

Върху всички от тях е имало изписани обидни думи. Изданието публикува снимка от оградата на дома на португалския национал Пици, където с червен спрей е написано: „Пици, кучи сине, ти си задник“.

Снощи Бенфика направи домакинско нулево равенство с Тондела, а мачът се игра пред празни трибуни заради ситуацията с коронавирусната инфекция. След това автобусът на тима беше нападнат с камъни от фенове, а Юлиан Вайгъл и Андрия Живкович пострадаха от счупените стъкла и бяха настанени в болница.

Предполага се, че всички атаки срещу играчите на Бенфика са дело на представители на ултрас групировката „No Name Boys“. Няма обаче яснота каква е причината за гнева им. Наскоро представители на същата фенска организация се биха със запалянковци на Спортинг (Лисабон) от групата „Juventude Leonina“ в покрайнините на португалската столица.