Спечелилият требъл през изминалия сезон Байерн официално представи най-новото си и последно попълнения за това лято Тиаго Алкантара на „Алианц Арена”. 22-годишният испански халф ще играе с номер 6 за баварците.

На пресконференцията по представянето присъстваха красивата приятелка на футболиста Хулиа Вигас, председателят на Управителния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге и финансовият директор Ян Кристиан Дреесен.

„Искам първо да благодаря на клуба и на всички, които ме поздравиха още вчера. Приет съм по страхотен начин. Мюнхен е прекрасен град. Байерн е страхотен клуб с голяма история. Тук се работи наистина професионално. Няма да е цялото ми име на фланелката. Известен съм вече по един начин още от юношеството си. В Испания ме познават като Тиаго и само това ще бъде изписано", сподели Тиаго.

„Играя под ръководството на Гуардиола още като юноша. Почти не съм имал друг треньор. Той възлага много надежди на мен и искам му благодаря. В света има малко отбори, които са силни колкото Байерн или Барселона. Не беше лесен избор. В Барселона се чувствах много добре. Това беше моят дом. Здрав съм и се чувствам много добре. Тук съм, за да помагам. Ще играя където ме постави треньорът", увери халфът.

„В края на миналия сезон се видяхме с треньора и говорихме за бъдещите планове. Бях решил да предприема ново предизвикателство, да опозная нова страна. Разбрахме се да говорим отново след Европейското за младежи. Нищо не ми липсваше в Барселона, просто исках да предприема ново предизвикателство. Говорих със семейството си и ето ме тук. Ще взимам уроци и ще положа усилия да науча немски. Много е труден, защото е напълно различен език", завърши капитанът на испанския младежки национален отбор.