Тигрес е първият 1/4-финалист в най-силния клубен турнир на Южна Америка – Копа Либертадорес. Мексиканският тим завърши 1:1 у дома с боливийския Университарио де Сукре и го елиминира с общ резултат 3:2.

Гостите от Боливия поведоха в реванша след малко повече от минута игра с гол на Рубен Кеста. Рафаел Собис обаче изравни от дузпа четвърт час преди края и прати Тигрес в следващата фаза на надпреварата.

Мексиканският отбор ще срещне победителя от мача между Емелек (Еквадор) и Атлетико Насионал (Колумбия) в спор за място на 1/2-финалите. Те ще изиграят първата си среща на 8 май в Гуаякил.

В същото време аржентинският Естудиантес спечели с 2:1 при гостуването си на колумбийския Санта Фе в първата среща от 1/8-финалния сблъсък помежду им. Карлос Аусги (20) отри резултата за домакините, след като засече с глава центриране на Алваро Перейра. Малко след това Гуидо Марсело Карийо (29) удвои отблизо след подаване на Себастиан Домингес. Гостите намалиха след точен удар от въздуха на Уилсон Морело (80), който се възползва от подаване на Омар Перес. Реваншът е след седмица в Богота.