Градската управа на холандския град Айндховен взе решение да подкрепи изпадналия в огромни финансови дългове към различни институции гранд ПСВ, в чийто редици се подвизава българският национал Станислав Манолев.

На ПСВ ще бъде отпусната финансова инжекция в размер на 48,4 милиона евро, в замяна на които ще получи правата върху стадион “Филипс” и тренировъчната база на отбора “De Herdgang”. С постъпването на тези средства ще бъде закърпен бюджета на отбора за следващия сезон, съобщават в общо съобщение до медиите от общината и клуба.

Според холандските медии “филипсите” са натрупали загуби в размер на 17,5 милиона само този сезон и ако не получат обещаната финансова помощ от общината, ще бъдат изправени пред фалит.

ПСВ Айндховен завърши на трето място в крайното класиране на Ередивизи този сезон и няма да участва в Шампионската лига, от където се надяваше да дойде поредната порция големи финансови постъпления.

Град Айндховен няма да задели от общинския бюджет обещаните пари за ПСВ, а ще изтегли кредит, чийто лихви ще трябва да се плащат от клуба. Допълнително общината получава и права върху приходите на клуба от продажбата на сезонни абонаментни карти, от които “филипсите” печелят близо 7 милиона евро годишно. /БЛИЦ