Българският футболист Тодор Тимонов игра при победата на Анжи (Махачкала) с 4:1 като гост на Том в мач от 13 кръг на руската Премиер лига. За последно тимът от Дагестан бе постигал подобна убедителна победа като гост през 2000 г., когато със същия резултат се наложи над Локомотив (Нижни Новгород).
 
Тимонов се появи на терена като тактическа смяна в последната минута на мача, когато резултатът вече бе 4:1 за Анжи. Въпреки това българинът едва не стана автор на пето попадение за тима си, но ударът му бе блокиран от двама защитници на Том. Лимона се появи на мястото на Жосан.
 
Агаларов откри резултата за Анжи в 19-ата минута, а в добавеното време на първата част Жосан удвои от дузпа. В началото на последните 20 минути на мача имаше бърза размяна на три гола.
 
Гаджибеков направи 3:0 за гостите в 71-ата, а в 73-ата Дзюба реализира за Том от фаул. Веднага след изпълнението на центъра Анжи вкара четвърти си гол. Тагирбеков опита далечен удар, топката се отби в напречната греда, а Цораев реализира при добавката.
 
С този успех Анжи събра 13 точки и се изкачи на 11-о място в класирането на Премиер лигата. Том е седми с 18 точки. Лидер в класирането е Зенит с 33, пред Рубин с 26 и ЦСКА с 24. Московските “армейци” обаче имат мач по-малко./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 13 КРЪГ
От 18 юли (неделя)
Том – Анжи 1:4
От 17 юли (събота)
Спартак (Москва) – Рубин 0:1
Динамо (Москва) – Ростов 3:2
 
Предстоящи
На 18 юли (неделя): Локомотив (Москва) – Алания, Терек – Амкар
На 19 юли (понеделник): Сатурн – Спартак (Налчик), Криля советов – ЦСКА (Москва)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 33, 2.Рубин 26, 3.ЦСКА (Москва) 24, 4.Спартак (Налчик) 22, 5.Ростов 19 и др.