Българският защитник Асен Караславов и неговият Гройтер Фюрт спечелиха първия си двубой от новото първенство във втора Бундеслига. „Детелините” се представиха убедително срещу гостуващия Карслруе, побеждавайки тима на Маркус Шуп с 4:1. Бившият бранител на Славия Караславов се появи в игра в 65-ата минута на мястото на дефанзивния полузащитник Милорад Пекович.

Срещата започна отлично за домакините, които откриха резултата в 16-ата минута благодарение на Бернд Нерих. Осем по-късно Дани Шахин удвои. След почивката Карлсруе върна интригата с гол в 59-ата минута на Антон Финк.

Домакините не оставиха нищо на случайността и в 75-ата Кингсли Онуегбу възстанови аванса от два гола. Късно попадение на Щефан Шрьок в 89-ата минута позволи на Гройтер Фюрт да дублира вчерашния успех на Аугсбург, който също с 4:1 надигра Инголщад. Двата тима делят първото място във временното класиране.

В другите двубои от днешната програма Дуисбург победи като гост Оснабрюк с 3:1, а Енерги Котбус се наложи с 2:0 над Фортуна Дюселдорф./БЛИЦ