Воденият от Красимир Балъков Хайдук (Сплит) записа пета победа от началото на сезона в хърватския елит, след като в мач от 8 кръг се наложи с 2:0 като гост на Цибалия (Винковци).
 
Срещата бе очаквана с интерес, тъй като за последно Хайдук бе успял да спечели гостуването си във Винковци преди четири години и половина.
 
Домакините и този път имаха предимство в мача, но този път попаденията падаха в тяхната врата. Резултатът бе открит в 24-ата минута, когато Тончи Кукоч-Патраело се възползва от извеждащ пас на Анас Шарбини и преодоля вратаря Маткович.
 
През второто полувреме картината се повтори. Този път Хайдук стигна до попадение в добавеното време. Тимът на Балъков получи дузпа, но Анас Шарбини трябваше да я изпълни три пъти, докато вкара.
 
Съдията нареди двойно повторение на удара, тъй като играчи на Цибалия нахлуваха в наказателното поле твърде рано. Играчът на Хайдук в първи два случая, но при третото си изпълнение бе точен.
 
Хайдук (Сплит) е на второ място в класирането със 17 точки, на пет зад шампиона Динамо (Загреб), който разгроми Вараждин със 7:0. Интер (Запрешич) е трети с 16 точки./БЛИЦ