Ръководството на Руската футболна премиер лига реши да допусне ФК Краснодар до участие в елитната дивизия на страната.
 
Тимът, където треньор е бившият наставник на “Левски” Славолюб Муслин, завърши на пето място в Първа дивизия и нямаше шанс за участие в Премиер лигата.
 
След отказването на Сатурн се оказа, че финиширалият на трето място във второто ниво на руския футбол Нижни Новгород получава шанс за участие в елита. Клубът обаче се оказа заради липса на финанси.
 
Четвъртият КАМАЗ също не пожела мястото на тима от Раменское, тъй като ръководството няма финанси да издържа отбор в Премиер лигата. Затова петият в класирането на Първа дивизия – ФК Краснодар, получи възможността да играе в е руския елит.
 
До преди дни в клуба на проби бе защитникът на Черно море Танко Дянков, но до трансфер не се стигна. Все още на тестове във ФК Краснодар е халфът на Черноморец Марсио Нуньо.
 
Алания (Владикавказ), където са българите Иван Стоянов и Иван Иванов, също имаше претенции за мястото на Сатурн, но според правилника на руската футболна лига това не може да стане. Отбор, елиминиран от елитната дивизия, независимо по какви причини (Алания изпадна), не може да се върне там през следващия сезон.
 
Амкар (Перм), който в края на 2010 г. обяви, че няма да участва в Премиер лигата, през миналата седмица оттегли заявлението си и е предоставил финансови гаранции за получаването на лиценз./БЛИЦ