Холандският Твенте, където играе българският национал Николай Михайлов, няма намерение да уволнява треньора Стив Макларън, обяви президентът Йооп Мунстерман.
 
Тимът от Енсхеде спечели само 6 точки в последните си пет мача, включително и загубата с 0:3 от ПСВ Айндховен в неделя, и завърши на последно място в Група “L” на Лига Европа без спечелена победа.
 
Въпреки серията от неприятни резултати Твенте е на трето място в Ередивизи, с равен брой точки в втория Витес, и на две точки зад лидера ПСВ Айндховен.
 
“Стив Макларън е треньорът на Твенте. Това не подлежи на съмнение. Ние нямаме намерение да го сменяме. Това няма да доведе до никакъв положителен ефект”, коментира Мунстерман пред “Де Телеграаф”.
 
“Смяната на треньори не помага особено. Макларън има още половин година от договора си с нас и нашето желание е той да изпълни контракта си. Винаги сме постъпвали така с нашите треньори. Единственото изключение беше Ко Адриаансе, с когото развалихме отношенията си”, допълни президентът на Твенте.
 
“Нямаме претенции към работата на Стив Макларън. Доволен съм от него като треньор, а и тимът все пак има равен брой точки с втория в класирането”, заяви Йооп Мунстерман.