Тъмнокожият еквадорец Гонсало Плата вкара втория гол за Спортинг (Лисабон) при 2:1 над Жил Висенте с Божидар Краев в мач от 29 кръг на португалското първенство.

Интересното е, че 19-годишният нападател игра с фланелка, на чийто гръб беше написано „Балъков“. Бившият български национал беше една от легендите на „зелено-белите“, на които Спортинг отдаде специална чест на мача, когато беше отбелязана 114-ата годишнина от основаването на клуба. Освен Плата останалите футболисти, взели участие в снощния двубой, също носеха екипи с имената на други звезди на "лъвовете". 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Красимир Балъков използва официалния си профил във „Фейсбук“, за да поздрави всички фенове на Спортинг (Лисабон) и Гонсало Плата за попадението. За младия еквадорец това беше едва втори гол от началото на сезона в португалското първенство.

„Поздравления за всички, които обичат и работят за Спортинг (Лисабон) по повод 114 години от основаването на клуба! Щастлив съм, че прекарах тук 5 страхотни години!
Желая успехи и се радвам на всяка победа!
А в последния мач, когато Спортинг записа победа №1500 в елита, Гонсало Плата със своите гол и асистенция, наистина заслужи моята фланелка!“, написа Балъков в социалната мрежа.

ПОПАДЕНИЕТО НА ГОНСАЛО ПЛАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ НА 3:03 МИНУТА ОТ ВИДЕОТО