Индонезийският бизнесмен Ерик Тохир официално беше обявен за президент на италианския гранд Интер. Това стана на специална пресконференция в Милано, на която беше прехвърлена собствеността на клуба.
 
Така се слага край на 18-годишното управление на Масимо Морати, който беше обявен за почетен президент. През миналия месец той продаде 70% от акциите на “нерадзурите” на консорциума “Интернешънъл Спортс Кепитъл”, който е собственост на Тохир и двамата му индонезийски партньори Росан Роеслани и Ханди Саетеджо.
 
От Интер не разкриха детайли по сделката, но беше съобщено, че новите собственици ще увеличат капитала на клуба. Тъй като Тохир и Морати отказаха да уточнят колко голямо ще бъде това увеличение, италианските медии спекулират със сумата от 100 милиона евро.
 
“За да се борим с останалите клубове и да покрием новите изисквания във футбола, трябва да сме сигурни, че клубът има здрави икономически и финансови основи”, заяви Ерик Тохир.
 
Според информациите дълговете на клуба са около 300 милиона евро. От 2010 г., когато спечели требъл, Интер пък не се представя добре и на терена. През миналия сезон “нерадзурите” завършиха на девето място в Серия “А” и не успяха да се класират за евротурнирите.