Димитър Макриев няма да играе през пролетта за руския Том. Това съобщиха от ръководството на клуба от Томск. Руснаците не се разбраха с шефовете на Ашдод за трансферната сума на българина. Поне до лятото таранът ще остане да играе в Израел.

29-годишният Макриев дебютира отлично за Том, след като в контрола срещу полския Гурник (Забже) заби хеттрик за победата с 5:0. Треньорът на “зелените” скъса нашето момче от хвалби и каза, че го иска в отбора. Парите, които искаха евреите обаче се оказаха непосилни за руския тим. Макриев има малък опит в руската Висша лига от есента на 2011 година, когато подписа с Криля Советов (Самара). Травма обаче го извади от игра почти за цялото време и той записа едва пет срещи за този отбор. След това той премина в украинския Олександрия, но не успя да им помогне да се спасят от изпадане от местната елитна дивизия. Така от лятото на 2102 година роденият в Гоце Делчев нападател се върна в отбора, с който записа най-големи успехи - Ашдод (Израел).

За Том играе още един български футболист - централният защитник Пламен Николов. Том (Томск) е лидер в Първа дивизия с 49 точки следи изиграването на мачовете от есенния дял от първенството. Зелено-черните водят с три точки пред Урал (Екатеринбург) и с 13 пред 3-ия СКА-Енергия (Хабаровск).