Бившият нападател на националния отбор на Швеция Томас Бролин иска да подобри броя на попаденията си за “тре крунур”, но това няма да стане със завръщане на терена. Той просто желае да бъде признато за негово попадение от преди почти 20 години, регистрирано на негов съотборник.

40-годишният Бролин, който блестеше в Парма, но се провали в Лийдс, обяви пред националната телевизия “SVT”, че е вкарал 27 гола за националния отбор. В официалната статистика срещу името му са записани 26 попадения.

Той твърди, че би трябвало да му се присъди гола, записан на Роланд Нилсон от победата с 2:1 над Норвегия в контролна среща от 8 август 1991 г. Записи на двубоя от архива на телевизията показаха правотата на Бролин. На тях се вижда, че ударът на Нилсон рикошира в гърба на нападателя преди да влезе във вратата на Ейнар Росбах.

Футболен статистик заяви пред “SVT”, че Бролин е прав в искането си, но говорителят на Шведската футболна асоциация Томас Салатег обяви, че ще има допълнителен анализ на ситуацията.

Бившият нападател разкри, че не е поискал изясняване на ситуацията веднага след мача, тъй като това е бил първият гол на Нилсон за националния отбор. Ако бъде направена промяна в статистиката, Бролин ще се изравни с Агне Симонсон на седмото място във вечната ранглиста на голмайсторите на “тре крунур”./БЛИЦ