Една ера във Вердер (Бремен) приключи. Няколко дни преди да отбележи своята 14-а година като треньор на “зелено-белите” Томас Шааф напусна тима от “Везерщадион”.
 
Вердер обяви с официално съобщение, че 52-годишният специалист няма да води тима в предстоящия съботен мач с Нюрнберг. Според информацията решението е взето с взаимно съгласие след проведени разговори във вторник.
 
Томас Шааф вече се е сбогувал с играчите на отбора. Срещу Нюрнберг в събота тимът ще бъде воден от досегашните асистенти Волфганг Ролф и Матиас Хьонербах.
 
“Това беше невероятен период, свързан с много позитивни преживявания и успехи. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха през това време. Желая бъдещи успехи на Вердер”, заяви Шааф.
 
Томас Шааф се присъединява към Вердер през 1972 г. и до днес никога не го беше напускал. Той преминава през юношеските формации и след това става важна част от първия тим. След края на кариерата си стана треньор на юношите, а от 1999 г. беше начело на представителния тим на бременци.
 
За 14 години начело на Вердер Шааф изведе отбора до една шампионска титла и три Купи на Германия. Под негово ръководство тимът участва шест пъти в Шампионската лига, а през 2009 г. игра финал за Купата на УЕФА.