Българският национал Александър Тонев направи силен мач за Лех (Познан) при минималната домакинска победа над Висла (Краков) с 1:0 в среща от 24-ия кръг на полската Екстракласа. Българският нападател Цветан Генков не бе беше в групата на гостите.

Тонев започна много активно още в 5-ата минута направи отличен рейд по лявото крило, проби и центрира на празно пространство, но нямаше кой да засече. Само след три минути българинът пак дриблира по фланга и центрира към Лукаш Тралка, който не улучи вратата. В 15-ата минута българинът отново създаде чисто голово положение за Лех, след като подаде на Рафал Муравски, който обаче както и Тралка не успя да прокара топката зад вратаря на гостите Мишкиевич.

Две минути преди края на първата част Сашо Тонев вече подаде на Каспер Хамелайнен на 6 метра от голлинията изпрати кълбото в аут.  Единственият гол вкара Лукаш Теодорчик, който се разписа в 45-ата минута след пас на Дердьо Ловренчич. В 78-ата минута треньорът на Лех Мариуш Румак замени българското крило с Матеуш Моджен.

След победата си Лех се изкачи на първо място в класирането с 54 точки, една пред Легия (Варшава), който в неделя приема Лехия (Гданск). Висла е на 11-о място с 31 точки.