Българският национал Александър Тонев не скри желанието си да премине в Селтик. Крилото на полския Лех даде интервю пред шотландския вестник "Дейли Рекърд" и призна, че амбицията му е през лятото да премине в отбор, който ще участва в Шампионската лига.

"Сега съм концентриран върху играта си, но се надявам след края на сезона да се стигне до трансфер. За мен е важно да бъда в Шампионската лига, а със Селтик мога да го постигна. Отборът притежава страхотна история и традиции, а с представянето си в Европа през този сезон показаха, че са готови за големи неща", коментира Тонев. Според информацията “детелините” наблюдават изявите на Тонев от началото на сезона. Счита се, че халфът е оценен на 3 милиона паунда.

За първи път “зелено-белите” са гледали 23-годишния българин по време на равенството 1:1 с Дания през есента. Представител на шотландския гранд е имало и на мача с Малта (6:0), в който Тонев вкара хеттрик.Интерес към Александър Тонев има от страна на Витес, Лацио и Фиорентина, но турски и германски клубове също следят играча на Лех
(Познан).

От началото на сезона юношата на ЦСКА играе много силно, като има и 4 отбелязани гола в полското първенство, а отборът му има шансове за титлата. Тонев обаче ще пропусне заради наказание неделното домакинство срещу Заглембие.