Младежкият ни национал Александър Тонев откри головата си сметка в полския шампионат. Бившият играч на ЦСКА вкара едно от попаденията при убедителния успех на Лех (Познан) с 4:1 над Ягелония в мач от 7-ия кръг на Екстракласа.

Треньорът на Лех Хосе Мария Бакеро заложи на Тонев, пускайки го титуляр. Българинът оправда доверието и се представи на висота до 83-ата минута, когато отстъпи мястото си на Камил Дригаш.

21-годишният офанзивен халф се разписа в 64-ата минута, реализирайки четвъртия гол за тима си и оформяйки крайния резултат. Тонев вкара с далечен изстрел, като топката се отклони от тялото на играч на гостите преди да влети в мрежата.

Преди попадението на таланта от Елин Пелин, хеттрик за Лех реализира Артьомс Рудневс (в 24-ата, 57-ата и 62-ата минути). За Ягелония пък се разписа Давид Плизга в 32-ата минута.

След победата Лех временно оглави класирането в полската Екстракласа с 13 точки. На второ е Корона (Киелце) с 12 точки, но и мач по-малко. Ягелония е на 3-ата позиция с 11 точки.

Вижте попадение на Александър Тонев - ТУК

8.JPG