Александър Тонев игра цял мач при минималната победа с 1:0 на Фрозиноне над Болоня в мач от 23 кръг на италианската Серия "А". Единственото попадение реализира Федерико Диониси в 77-ата минута от дузпа. Победата бе изключително важна и дори съдбовна за Фрозиноне. След нея тимът е с 19 точки и има шансове за оцеляване, тъй като спасителната зона е само на четири точки. При грешна стъпка днес бе много вероятно Тонев и компания да бяха погледнали към Серия "Б".

Фрозиноне е на предпоследното 19-то място с 19 точки, Карпи е пред него също с 19, а Сампдория, който е на спасителната 17-та позиция, е с 23 точки.

Тонев имаше възможност да се разпише в 25-ата минута, когато получи топката пред наказателното поле и отправи мощен изстрел от дистанция. Вратарят Антонио Миранте обаче отрази. До края на първата част Болоня имаше две идеални възможности да открие резултата, но не се възползва. 64-ата минута Марио Ойконому бе изгонен за втори жълт картон. В 77-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Федерико Диониси се зае в изпълнението и стреля безпогрешно в долния ляв ъгъл за победата с 1:0.