Германският полузащитник на Реал (Мадрид) Тони Кроос коментира актуалните теми около "кралския" клуб. Той бе критичен към кариерата на Еден Азар, който пристигна с огромни очаквания на “Сантяго Бернабеу”, а за него бяха платени около 115 милиона евро, но така и не успя да се наложи в състава и през тази седмица бе освободен. 

Бившият германски национал нямаше как да пропусне да коментира и днешното официално обявяване на сделката за привличането на Джуд Белингам от Борусия (Дортмунд), който пристига на сходна цена.

“Имахме играч, който дойде за много пари и повече или по-малко направо уби кариерата си (Еден Азар). Мисля, че всеки би определил този трансфер като лош. Този казус вече е затворен за Мадрид, така че нека бъдем оптимисти. Белингам от друга страна е топ играч. Много отбори го искаха заради комбинацията от качеството, което показва, и младостта му. Обикновено имам голямо доверие върху хората, които ръководят трансферите при нас. Ако Мадрид вложи толкова много пари, да се надяваме, че това ще добра сделка. Ако се справя така добре, както в Дортмунд, може да се каже, че ще е добро попълнение. Ако не, тогава няма да бъде,” заяви световният шампион от 2014 година.

След това Кроос се насочи към напускането на Карим Бензема, който изненадващо премина в тим от Саудитска Арабия, макар да се смяташе, че ще остане на “Сантиаго Бернабеу” поне още един сезон.

“Това е лично решение, макар да има обстоятелства, които допринасят за това. Мислех, че той иска да завърши кариерата си в Мадрид. Всичко стана много бързо, но според мен за него беше важно да се сбогува със “Сантяго Бернабеу”. Мисля, че се получи, като се има предвид, че наистина имаше малко време. Всеки обаче му дължи уважение за всичко, което е направил през последните 15 години. Това, което даде на клуба, важните голове, които вкара, но не само тях. Малко са нападателите, които са боравили с топката по този начин, които не са се ограничавали само до головете. Беше голямо удоволствие да играя с него, няма никакво съмнение,” заяви Тони Кроос.