В събота Нюкасъл записа уникално постижение, след като губеше с 0:4 от Арсенал и стигна до равенството 4:4. Това предизвика появата на класация за Топ 10 на впечатляващите обрати във футбола. Подреждането на класацията е в хронологичен ред, а не по други показатели. Взети са под внимание двубои, в които единият тим губи с няколко гола, без да е отбелязал попадение.
 
1. Австрия – Швейцария 7:5 (четвъртфинал на Мондиал`54)
Двубоят държи рекорда за най-много отбелязани голове по време на мач от световно първенсво. Австрийците са сочени като фаворит за спечелване на турнира или поне участие на финал, но трябваше да обърнат резултата от 0:3, за да вземат победата. Попадение на Роберт Баламан и два гола на Йозеф Хуги до 19-ата минута дават аванса на швейцарците. Австрийците отговарят с пет поредни гола до почивката – Теодор Вагнер (2), Роберт Корнер (2) и Ернст Оцвирк. Баламан се разписва за 5:4 преди интервала. След това Вагнер и Хуги оформят своите хеттрици, а Ерик Пробст бележи седмия австрийски гол.


 
2. Португалия – КНДР 5:3 (четвъртфинал на Мондиал`66)
Севернокорейците взимат аванс от 3:0 след попадения на Сьон-Зин Пак, Дон-Вон Ли и Сьон-Кук Ян. Еузебио обаче почти сам обръща резулатата с 4 гола (по два във всяко полувреме). Жозе Аугусто бележи последното попадение в мача.


 
3. Кайзерслаутерн – Байерн 7:4 (мач от Бундеслигата, 1973 г.)
Този мач се счита за най-великия обрат в историята на Кайзерслаутерн. 11 минути след началото на второто полувреме Байерн води с 4:1, а в 80-ата минута резултатът вече е 4:3 след попадения на Топмьолер и Пирунг. След това Пирунг изравнява, Дийл дава аванс на “червените дяволи”, а два гола на Лаумен довършват баварците.


 
4. Вердер – Андерлехт 5:3 (Шампионска лига, групи, 1994 г.)
Ото Рехагел вдъхнови Вердер за обрата от 0:3, след като Андерлехт поведе след попадения на Филип Албер и Дани Бофен. Новозеландецът Уинтър Руфър връща бременци в мача в 66-ата минута, а до края на двубоя вкарва още едно попадение. Бернд Хобш, Руне Братсет и Марко Боде също се разписват.


 
5. Барселона – Атлетико (Мадрид) 5:4 (1/4-финал на Кралската купа, 1997 г.)
Първата среща между двата тима завърши 2:2, а на реванша Атлетико водеше с 3:0 на почивката и с 4:2 през второто полувреме. Тогава Барселона под ръководството на Боби Робсън стига до успеха с два гола на Роналдо и попадение на Луиш Фиго от воле.


 
6. Порт Вейл – КПР 4:4 (мач от Първа дивизия, 1997 г.)
Домакините доминират през първото полувреме и след попадения на Дийн Гловър, Лий Милс и Ян Янсон, както и автогол на Матю Брезиър победата изглеждаше повече от сигурна. КПР се върна в мача с автогол на Джърмейн Холуин, а Анди Импи направи 2:4 в 85-ата минута. Три минути по-късно Пол Мъри вкара още едно попадение, а секунди по-късно Джон Спенсър изравни.


 
7. Тотнъм – Манчестър Юнайтед 3:5 (мач от Висшата лига, 2001 г.)
Връхната точка от кариерата на Хуан Себастиан Верон като играч на “червените дяволи”. Дийн Ричардс, Лес Фърдинанд и Кристиан Циге дадоха удобен аванс на “шпорите” преди почивката. Манчестър Юнайтед удари през второто полувреме и взе трите точки с попадения на Анди Коул, Лоран Блан, Рууд ван Нистелрой, Верон и Дейвид Бекъм.


 
8. Тотнъм – Манчестър Сити 3:4 (мач за ФА Къп, 2004 г.)
Отборите от Манчестър придобиха навик да правят обрати на “Уайт Харт Лейн”. Ледли Кинг, Роби Кийн и Кристиан Циге дадоха на “шпорите” аванс от 3:0, който изглеждаше недостижим след червения картон на Джоуи Бартън преди почивката. Кевин Кигън обаче успя да вдъхнови отбора си за един от най-великите обрати в историята на ФА Къп. Силвен Дистен, Пол Босвелт и Шон-Райт Филипс изравниха резултата, а Джонатан Макен донесе успеха на “гражданите”.


 
9. Ливърпул – Милан 3:3 (3:2 след дузпи) (финал на ШЛ, 2005 г.)
Незабравима истанбулска нощ за феновете на Ливърпул, а Милан чака две години за своя реванш. “Росонерите” водеха с три гола след първото полувреме, след като Пауло Малдини и Ернан Креспо (2 пъти) се разписаха. В рамките на шест луди минути Ливърпул стигна до равенството с попадения на Стивън Джерард, Владимир Шмицер и Шаби Алонсо. При дузпите Йежи Дудек хипнотизира Андреа Пирло и Андрий Шевченко с танца си на голлинията и спечели трофея за Ливърпул.


 
10. Мали – Ангола 4:4 (Купа на Африканските нации, 2010 г.)
Мали записа своята собствена версия на Голямото завръщане, след като 11 минути преди края имаше четири гола пасив след два гола на Флавио и попадения на Жилберто и Манучо. Мали обаче смая зрителите, след като Сейду Кейта вкара първи и третия гол за тима си, а Фреди Кануте и Мустафа Ятабаре също се разписаха.