ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как представителите на Ефбет лига гласуваха в новата игра на БЛИЦ Звездна лига

Лайпциг прегази Борусия (Дортмунд) с 3:0 у дома в мач от шестия кръг в Бундеслигата, първи двубой за новия треньор на домакините Марко Розе и сътвори сензация в Германия. 

Лайпциг започна силно, като още в 6-та минута Тимо Вернер се опита да намери свой съотборник в наказателното с опасно подаване. Последва корнер, при който дойде прекрасно центриране, от което се възползва Вили Орбан, разписал се с глава за 1:0.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Борусия Дортмунд не успя да стигне до нещо по-опасно, а в 34-та минута Тимо Вернер намери Доминик Собослай с хубав извеждащ пас, но защитниците на гостите внимаваха и спряха унгареца. Халфът на Лайпциг се възползва далече по-добре от положение в 45-та минута, когато овладя топката и шутира силно от дистанция. Ударът му попадна в горния ляв ъгъл и така Лайпциг поведе с 2:0.

През втората част Борусия Дортмунд отново не бе убедителен, като те дори нямаха записан точен удар във вратата на съперника. Съставът на Един Терзич отчаяно се опитваше да стигне до попадение, пример за това бе удар на Джовани Рейна в 65-та минута в наказателното поле. Изстрел, който обаче бе блокиран от добре подредената защита на Лайпциг.

В 85-та минута на мача, Амаду Айдара бе изведен от Тимо Вернер и демонстрира хладнокръвие и техника, стреляйки право във вратата на Борусия за крайното 3:0.

"Жълто-черните" са на четвърто място в класирането с актив от 12 точки, докато Лайпциг е на 10-а позиция с 8.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК