Футболните мачове в Бундеслигата и Втора бундеслига ще се подновят през следващата седмица. Според информация на „Ройтерс“, двата шампионата ще рестартират на 15 май. Официалното потвърждение се очаква да стане утре, когато канцлерът Андреа Меркел ще обяви новите облекчения в мерките на извънредното положение, наложено заради пандемията от коронавирус.

Авторитетната информационна агенция твърди, че снощи е имало среща между германското правителство и премиерите на отделните провинции, на която е било постигнато съгласие за подновяването на футболното първенство пред празни трибуни.

Вече стана ясно, че в Бундеслигата и Втора Бундеслига вече са направени 1724 тестове за коронавирус. От тях има десет положителни. През миналата седмица беше съобщено за три случая на заразени с COVID-19 в Кьолн – двама играчи и един служител на клуба. Има един болен от коронавирус във втородивизионния Динамо (Дрезден). Не се знае в кои отбори са останалите шест случая.

Кьолн, Борусия (Дортмунд), Байер (Леверкузен), Шалке 04, Фрайбург, Унион (Берлин), Айнтрахт (Франкфурт), Херта и Вердер обявиха резултатите от първите тестове. Само при „козлите“ имаше положителните резултати. Кьолн, Айнтрахт и Франкфурт вече оповестиха, че при втората група от изследваните няма заразени.

Според непотвърдена информация на „Кикер“, в Байерн, Волфсбург, Хофенхайм, Майнц, Фортуна (Дюселдорф) и Падерборн също няма заболели от COVID-19. Няма данни за ситуацията в Аугсбург, РазенБалшпорт (Лайпциг) и Борусия (Мьонхенгладбах).

Вече станаха ясни и хотелите, в които ще се настанят част от отборите в Бундеслигата. Както е известно, те ще бъдат изолирани до края на първенството, за да се минимизира риска от заразяване с коронавирус.

* Още в четвъртък Кьолн ще се настани в хотел „Доринт“ в центъра на града, където ще има на разположение няколко етажа. В специализирани зали ще се провеждат срещите на отбора. Мястото за хранене също ще бъде изолирано. Целият хотелски персонал ще носи маски и предпазни средства.

* Шалке 04 ще бъде в четиризвездния хотел „Кортярд“. Отборът ще заеме два етажа. „Кралскосините“ ще разполагат с изолирано стълбище само за своя употреба, както и два асансьора. Играчите и треньорите са задължени да носят маски, като всеки един от тях лично ще трябва да си оправя леглото. Храненето ще се извършва по стаите или по желание в общото помещение за клуба.

* РазенБалшпорт (Лайпциг) вчера започна тренировки и всички играчи бяха настанени в клубната база в Котавег. Специализираният център разполага с 26 единични стаи.

* Байерн ще се изолира седмица преди рестартирането на шампионата. Все още не е ясно къде ще стане това. Едната опция е хотел „Инфнити“ (на снимката вдясно) в град Унтершлайсхайм (на 17 км от Мюнхен). Едно нещо е сигурно – с отбора ще бъде клубният готвач Алфонс Шубек.

* Борусия (Мьонхенгладбах) ще се настани в хотел „Н4“, който е разположен в клубния стадион „Борусия Парк“. Тъй като той не разполага със собствен ресторант, отборът ще трябва да се храни кухненската зона на стадиона.

* Къде ще бъдат настанени другите отбори няма яснота. Волфсбург най-вероятно ще бъде в местния хотел от веригата „Риц-Карлтън“. Борусия (Дортмунд) обмисля да се изолира на клубната база в Бракел. Падерборн търси най-добрите възможности в града и околностите му. Очаква с Херта да предпочете хотел „Палас ам Зоо“, където вече е настанен новият треньор Бруно Лабадия. Антрахт (Франкфурт) още не е взел решение, но най-вероятно ще се базира в хотел „Линднер“, който точно срещу клубния стадион.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!