Последният в израелското първенство Апоел (Рамт Ган) освободи бившите футболисти на “Левски” Елин Топузаков и Димитър Телкийски. Още преди няколко дни се появиха информации, че 34-годишният бранител и 33-годишният халф ще прекратят договорите си и ще станат свободни агенти. Сега вече това е факт и Топчо и Мечо спокойно могат да си търсят нови отбори за следващия сезон.

"Постигнахме споразумение за прекратяването на договорите на Топузаков и Телкийски, което удовлетворява и двете страни. Вече мислим за следващия сезон във Втора дивизия и започваме да градим нов отбор", обявиха официално от Апоел, цитирани от местната преса.

Топчо и Мечо имаха договори с клуба до края на следващия сезон. Апоел (Рамат Ган) обаче ще изпадне във втора дивизия, ще трябва да намали значително бюджета си и няма да може да изплаща високите заплати на българите.

Към Топузаков има интерес от няколко други израелски тима и други отбори извън България, докато за Телкийски на този етап няма никаква ясното относно бъдещето му. /БЛИЦ