Нападателят на Ливърпул Фернандо Торес, който наскоро подписа нов дългосрочен договор с мърсиайдци, заяви, че отборът може да стане по-добър дори и от Барселона.

”Няма друг клуб в Европа, където бих искал да играя. Вярвам, че в Ливърпул сме се запътили към нещо специално и затова съм щастлив, че обвързах бъдещето си с клуба. В следващите години очаквам много трофеи. Рафаел Бенитес знае много добре какво иска и какво трябва да се подобри за следващия сезон. Каквото и да реши, ние знаем, че ще бъде правилно, защото всички имаме пълно доверие в него. Нашата цел е да станем най-добрите”, каза Торес.

“Трябва да вярваме, че можем да станем по-добри и от Барселона. Ливърпул е толкова популярен клуб, колкото и Барса. Но нашето желание е да направим по-успешен отбор, отколкото те са имали през 70-те и 80-те години. Това, което Барса направи в Рим, бе футбол от най-висока класа. И други отбори могат да победят Манчестър Юнайтед, но колко са тимовете, които могат да ги накарат да изглеждат толкова обикновено. Иниеста и Шави и бяха фантастични – най-добрите полузащитници, които някога съм виждал.

Манчестър Юнайтед с цялата класа и талант, който притежава, нямаше как да отговори на това. Бяхме много близо до титлата този сезон, но нямахме късмет заради многото контузии, които ни преследваха. Гладен съм за трофеи. Искам да спечеля всичко с Ливърпул”, завърши нападателят./БЛИЦ