Нападателят на Челси Фернандо Торес се е върнал към успешните си дни с екипа на Ливърпул, за да се опита да възвърне головата си успеваемост. След трансфера си на "Стамфорд Бридж" испанският национал страда от липса на попадения. Той обаче бързо установил какво трябва да направи, за да започне да бележи както го правеше с Атлетико (Мадрид) и "червените".

"Започнах да разбирам какво е да си на пейката. Но не спирах да си повтарям, че нещата ще се променят скоро. Първо дойде Вилаш-Боаш, след това Ди Матео, но всичко бе същото - днес играех, на следващия ден не.

Когато си на терена, не си задаваш въпроса какво е чувството да бъдеш резерва. Трябва да се опиташ да разбереш всъщност колко трудно е да бъдеш на пейката, когато не си. Започваш мач със знанието, че треньорът ти няма доверие. Да играеш, когато нямаш нужната практика, защото рядко или по-малко време се залага на теб.

Имах чувството, че започвам да се уморявам по-бързо. Трябва да се бориш срещу много неща, за да не си на пейката. Понякога дори се налага да бъдеш срещу себе си", коментира 30-годишният нападател.

"Сега съм различен футболист, но няма да лъжа - играчът, когото бях, този, който започваше мачовете с гарантирано титулярно място, понякога ми липсва. Признавам, че съм гледал много пъти видеа с мои голове. Исках да разбера какво съм правил, когато вкарвах.

И установих, че разликата между тогава и сега е единствено цветът на фланелката. Всичко останало е въпрос на адаптация към игровия стил на отбора. Има стилове, които ми пасват и такива, които по-малко. Това е истината", добави Торес.