Блудният син се завърна у дома. След като можеше да се превърне в легенда и на Ливърпул, Фернандо Торес предпочете повечето пари и по-големия шанс за купа с екипа на Челси. Нещо, което постигна, но и успя да не остави следа със "синята" фланелка. Премина в Милан, в опит да покаже това, което най-добре умее - да бележи. Но за половин година потърка пейката.

За да дойде денят, в който Хлапето да се прибере в своя дом. "Висенте Калдерон". 45 хиляди души скандираха, плакаха от щастие и правеха стотици снимки и записваха стотици видеа, за да имат за спомен този паметен за тях ден.

По информация на в. "Марка" само клубният магазин на шампиона на Испания е продал в неделя миналата седмица 2000 фланелки с номер 19 и името на Торес. Той е работил 9 часа, в които опашката пред него изглеждала безкрайна. Това прави средно по 222 тениски на час, което е абсолютен рекорд за Атлетико (Мадрид). Какво е било предходното постижение обаче не се споменава.

С любимата си "деветка" Торес вкара 84 в 214 мача в Примера преди да подпише с Ливърпул седем години и половина назад във времето. Сега обаче тя се носи от Марио Манджукич.

Налсадете се на паметния за Торес и феновете на Атлетико (Мадрид) момент: