Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес говори пред сайта на УЕФА преди тазвечершния мач на неговия отбор срещу Лион в Шампионската лига.

"Състоянието на Фернандо Торес се подобрява с всеки изминал ден. Той все още не е възстановен на сто процента, но срещу Манчестър Юнайтед той беше готов на 80 процента и отбеляза победния гол.

Щях да го пусна на терена дори мача да не беше толкова важен за нас. Ние сме опитен отбор и трябва да повярваме във възможностите си за да спечелим срещу Лион, въпреки че те са наистина добър отбор.

В миналото сме имали подобни проблеми, но сме успявали да ги преодолеем, трябва да покажем характер. Намираме се в труден период, но футболът се променя всяка седмица. Въпреки липсата на 4-5 от основните ни играчи, ние все още сме добър отбор", завърши испанецът.

Мачът е от голямо значение за отбора на Бенитес тъй като при негативен резултат Ливърпул може да изостане на цели 6 точки от втория Фиорентина. Отборът на Лион се нуждае само от точка за да си  осигури преминаване в следващия етап от турнира.

Аут за "червените" в този мач са Стивън Джерард, Алберт Риера, Мартин Кели, Мартин Шкъртел, Глен Джонсън и Фабио Аурелио./ БЛИЦ