Нападателят Фернандо Торес спаси Челси от пълен резил в турнира ФА Къп. “Сините” от Лондон изоставаха с 1:2 десет минути преди края на гостуването си на Брентфорд, когато Хлапето се разписа и оформи крайното 2:2. Така победителят от сблъсъка ще бъде определен в преиграването на стадион “Стамфорд бридж”.

Лондончани си осигуриха териториален превес още от първите минути на мача, но трудно успяваха да пробият през сгъстената отбрана на бойките домакини. Играчите на третодивизионния тим се бранеха отлично и атакуваха като оси при редките им контри.

Именно при една от тях в 43-ата минута Марсело Трота успя да се разпише и изведе домакините напред. През втората част играчите на Челси се хвърлиха в още по-ожесточени атаки и десет минути след подновяването на играта Оскар вкара страхотен гол за 1:1. Той премина през двама защитници на съперника и с външен фалц елегантно прати топката в мрежата.

Лондончани продължиха да търсят пълен обрат в мача, но отново трудно намираха пролуки през сгъстената отбрана на съперника. За капак в Оскар сгреши при изнасянето на топката и сложи началото на контраатака на Брентфорд. Нападател на домакините бе изведен в наказателното поле, Рос Търнбул се хвърли в краката му и съдията посочи бялата точка. Хари Форестър се нагърби с изпълнението на дузпата и не сгреши. Брентфорд поведе с 2:1 в 73-ата минута.

Головият пасив принуди мениджъра на Челси Рафаел Бенитес да пусне в игра Демба Ба и лондончани заиграха с двама нападатели. Това се оказа правилен ход, а само минута след появата си на терена Демба Ба показа защо е влязъл. Лампард хвърли дълго подаване към Торес, той свали с гърди топката към Демба Ба. Нападателят я овладя, но след сблъсък със защитник на Брентфорд падна на земята. Дори и легнал той намери начин да подаде към Торес, който се разписа за крайното 2:2.

В добавеното време Челси имаха претенции за дузпа. Мата опита центриране в наказателното поле, топката срещна ръката на защитник на Брентфорд, но реферът остана безмълвен.