Испанският национал и нападател на Челси Фернандо Торес е все по-близо до трансфер в италианския гранд Интер, съобщава „Кориере дело Спорт”.

Според изданието представители на „нерадзурите” са заминали днес за Лондон, за да започнат преговори с колегите си от Челси за привличането на Торес, който има договор със „сините” до лятото на 2016 година, но не убеждава с изявите си на „Стамфорд Бридж”. Въпреки това той попадна в разширения състав на Испания за световното първенство в Бразилия това лято.

За трансферна сума се спряга цифрата от 25 милиона евро, която може да се повиши при продажба на Фреди Гуарин и Рикардо Алварес.

„Нерадзурите” се нуждаят от нов класен нападател, тъй като и Диего Милито ще напусне клуба след края на договора му, който изтича през лятото.

Преди това Интер проявяваше интерес към Роберто Солдадо от Тотнъм и Алваро Негредо от Манчестър Сити, но и двата клуба нямат намерение да се разделят с нападателите си.

Засега единственото сигурно лятно попълнение на „нерадзурите” е сръбският бранител Неманя Видич, който отдавна обяви, че след края на сезона ще напусне Манчестър Юнайтед.