Торино срещна сериозни проблеми срещу намиращия се в зоната на изпадащите Палермо, но все пак стигна до успеха с 3:1 в мач от 27 кръг на Серия „А“. Хеттрик за „биковете“ вкара Андреа Белоти.

Ивайло Чочев започна титуляр и игра цял мач за Палермо, а тимът му откри резултата в 30-ата минута с гол на Андреа Рисполи след удар извън наказателното поле. Сицилианците удържаха аванса си до 73-ата минута, когато Белоти изравни с глава след центриране на Хуан Итурбе от фаул.

Три минути по-късно Белоти от воле продължи заучено изпълнение на фаул от Адем Ляич и даде аванс на „биковете“. В 78-ата минута Норберт Балог от Палермо получи червен картон и още повече утежни задачата на тима си в преследване на равенството.

Девет минути преди края домакините се възползваха от численото си предимство и стигнаха до трети гол. Белоти с глава прати топката във вратата след центриране на Ляич от пряк свободен удар вляво от наказателното поле.

Така Торино събра 39 точки и вече е на девето място, на една пред Сампдория и на три зад Фиорентина. Палермо остана в зоната на изпадащите на 18-а позиция с 15 точки, на седем зад Емполи, който загуби с 0:2 като домакин на Дженоа. Оливие Нчам и Оскар Хилиемарк се разписаха за „грифоните“ в самия край на мача. Дженоа е 15-и с 29 точки.

Българският национал Александър Тонев не попадна в групата на Кротоне за домакинския мач срещу Сасуоло. Тимът му направи нулево равенство, с което сложи край на серията си от пет поредни победи. Спечелената точка беше като подарък за треньора на домакините Давиде Никола, който днес навърши 44 години.

Кротоне е на предпоследното 19-о място в класирането с 14 точки, на една зад Палермо и на две пред Пескара. Сасуоло заема 12-а позиция с 31 точки, колкото има и 13-ият Каляри.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"