Изпадналият от елитната Премиер лига Торпедо (Москва) отказва участие във второто ниво на руския футбол. Това потвърди президентът на клуба Александър Тукманов пред агенция ТАССС, без да изясни дали ще има разформироване или тимът ще съществува все пак под някаква форма.

„Няма да подаваме заявка за участие в първенството във Футболната лига (второ ниво). Дали ще съществува Торпедо, още не е решено. В бъдеще ще го обсъждаме този въпрос", заяви Тукманов.

През миналия сезон Торпедо (Москва) завърши на 15-о място в Премиер лигата и изпадна във второто ниво на руския футбол. Руският футболен съюз (РФС) издаде лиценз на Торпедо за втора дивизия, но забрани на тима да регистрира нови играчи, докато не бъдат изчистени задълженията към старите.

Поради липса на нови инвеститори старите дългове не могат да бъдат изплатени и така Торпедо остава без футболисти. Основен акционер в клуба е заводът ЗИЛ, но финансирането оттам не е достатъчно.

Торпедо (Москва) е основан през 1924 година. Печелил е три пъти шампионската титла в шампионата на бившия СССР, шест пъти е триумфирал с Купата на СССР и веднъж с Купата на Русия.