В условията на днешния футбол играчите са изправени пред огромна конкуренция от страна на съперниците, но и от страна на съотборници в битка за място на терена. Това ги кара да обръщат повече внимание на физическата си форма, да полагат усилия във фитнеса и да следват строг хранителен режим.

Това превърна мнозина от известни играчи в сериозна конкуренция на културистите. Тези футболисти обаче не винаги са изглеждали като състезатели по бодибилдинг, а през годините на своята кариера претърпяха сериозна трансформация.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

КРИСТИАНО РОНАЛДО
Като младеж петкратният носител на „Златната топка“ често е бил критикуван от своите треньори, че е твърде кльощав. През годините обаче португалецът извая тялото си и натрупа мускулна маса. Всичко това се дължи на стриктен режим на тренировки и много усилия. Базираните на системата „Пилатес“ занимания до такава степен развиха тялото на Роналдо, че той функционално е с показатели на 23-годишен младеж, а всъщност на 5 февруари ще навърши 35 години.

МАРКЪС РАШФОРД
Той се появи на футболната сцена през 2017 г., когато все още беше 19-годишен, а тялото му все още се развиваше и нямаше релефна мускулатура. С Кристиано Роналдо като пример за подражание, английският национал също започна да обръща внимание на заниманията с уредите във фитнеса. Това доведе до натрупване на мускулна маса, но без да пречи на техниката му.

РОБЕРТ ЛЕВАНДОВСКИ
Полякът е един от най-важните играчи на Байерн, но през годините също претърпя сериозна трансформация. Това се дължи предимно на вниманието на неговата съпруга Ана, която е елитен състезател по карате, но и работи като диетолог. С правилен хранителен режим и усърдна работа в фитнеса, Левандовски се превърна в истинска конкуренция на културистите. Нападателят признава, че първите неща, които е изхвърлил от хранителния си режим, са млякото, захарните изделия и алкохола.

АДАМА ТРАОРЕ
Мнозина го помнят като доста слабичко момче, докато играеше в Барселона. В последните седмици 23-годишният флангови футболист на Уулвърхемптън прикова вниманието, след като демонстрира невероятна мускулатура на снимка в социалните мрежи. „Може и да не повярвате, но въобще не полагам допълнителни усилия във фитнеса. Не вдигам някакви огромни тежести. Всичко е генетично. Просто тренирам и бързо трупам мускулна маса“, призна Траоре пред испанската телевизия „La Sexta“.

АДЕБАЙО АКИНФЕНВА
Футболистът, който има рейтинг на сила 98 в компютърната игра ФИФА20, неслучайно е наричан Звяра. 37-годишният нападател на третодивизионния Уикъмб не само размята противниковите защитници като перца, но и здравата се храни по време на силовите си тренировки във фитнеса.
„Сутрин ям зърнена закуска с мед. В клубната база на обяд винаги хапвам нещо пилешко. Готвачът на отбора специално се грижи за това. След обяд пия протеинов шейк. За вечеря също има пилешко, картофи и салата колсло“, разказва Акинвенва.

ХЪЛК
Бразилският национал винаги е бил известен с мощта си на терена. Като истински танк прегазва защитниците, но в началото на кариерата си в Европа, когато играеше за Порто, Хълк по-скоро изглеждаше с наднормено тегло. Сега обаче 33-годишният таран има изваяна фигура като на статуя .

СЕРХИО РАМОС
Профилът на испанския национал в „Инстаграм“ е пълен с негови клипове от тренировките във фитнеса. Когато беше в Севиля, настоящата звезда на Реал (Мадрид) приличаше по-скоро на колец за домати. Сега обаче е ситуацията напълно различна. Здрави тренировки с гирите и стриктен режим на хранене доведоха до изваяна фигура, на която много мъже могат да завидят.