Капитанът на Рома Франческо Тоти избухна в словесна тирада срещу Ювентус след загубата на тима си с 2:3 от „бианконерите“ в мач от 6 кръг на Серия „А“. Принца на Рим недоволства от работата на съдията Джанлука Роки и припомни за скандалните титли от преди десетилетие, когато избухна скандала „Калчополи“.
 
„Това е срам, огромен срам! Дойдохме в Торино, за да победим, но виждате след силен мач какво се случи с нас. Днес бяхме победени, но не знам от кого, със сигурност не беше от Ювентус. Ние сме бесни. Това беше мач, който искахме да спечелим, но беше срещу отбор, който е най-добре да бъде отделен в собствена лига“, заяви Тоти.
 
„Мисля, че се връщаме към същите съмнения, заради които Ювентус беше изхвърлен от Серия „А“. Не съм единственият, който го казва, много хора го мислят. Това е тема, по която трябва да се говори. В мачовете на Юве при най-малките съмнения за дузпа, реферите тичат да я дадат. Трябва да спра да говоря, тъй като ме грози сериозно наказание. Всички знаете за какво говоря", коментира лидерът на Рома.
 
Спортният директор на Ювентус Джузепе Марота не закъсня с отговора си на намеците на Франческо Тоти: „Той въобще не е прав и не му прави чест да говори така. Ювентус беше осъден жестоко в онези времена и плати прекалено тежка цена тогава. Сега няма основание за такива думи.“