Легендата на Рома Франческо Тоти, който днес отбелязва 20-годишен юбилей в италианската Серия „А”, е убеден, че има само един футболист, който е по-добър от него в момента и това е звездата на Барселона Лионел Меси.

„Има само един футболист, който прави неща, които аз не умея, и това е Меси. Не смятам, че има италиански играч, който да може да се постави над мен. Цифрите говорят сами“, сподели 36-годишният атакуващ полузащитник.

В същото време той разкри, че иска някой ден да работи заедно с португалския треньор Жозе Моуриньо. „За мен, Липи е най-добрият треньор, с когото някога съм работим. Той има невероятна харизма. Но Фабио Капело и Лучано Спалети също са страхотни. С кого ми се работи? Моуриньо...“, допълни Тоти.

Полузащитникът дебютира за „римските вълци” на 16-годишна възраст на 28 март 1993 година. Той остана верен на родния си клуб и за две десетилетия с фланелката на римляните реализира общо 295 гола, 226 от които в Серия "А", с което заема второто място във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в италианското футболно първенство.

Тоти помогна на Рома да стане шампион през 2001 година, а с националния отбор на Италия спечели световната титла през 2006 година. През този сезон той има 11 гола в 26 мача за „римските вълци”.