Тотнъм победи у дома Болтън с 3:1 в мач от 1/4-финалите на ФА Къп и се класира за следващия етап от надпреварата, в който ще се изправи срещу Челси.

Двубоят на „Уайт Харт Лейн” бе втора среща между съперниците, след като преди 10 дни халфът на Болтън Фабрис Муамба получи сърдечен пристъп и мачът бе прекратен малко преди почивката при равенство 1:1. В крайна сметка бе взето решение този резултат да бъде отменен и срещата да бъде преиграна изцяло.

В преиграването на терена имаше само един отбор и това бе Тотнъм, чийто играчи подложиха на истински обстрел стража на гостите Адам Богдан, който спаси поне 10 гола след чудесни намеси. Цял мач на резервната скамейка на Болтън остана българският национал Мартин Петров.

Въпреки превъзходството си Тотнъм поведе едва в 74-ата минута, когато Райън Нелсен с глава вкара за 1:0. Три минути по-късно Гарет Бейл добави втори гол за „шпорите”, завършвайки мълниеносна контраатака – 2:0. В последната 90-а минута почетно попадение за гостите вкара Кевин Дейвис, а в четвъртата минута на добавеното време на мача резервата Луис Саха вкара гола на успокоението за тима от Лондон и оформи крайното 3:1.

Така Тотнъм се класира за 1/2-финалите във ФА Къп и ще спори за място във финала с градския си съперник Челси.