Халфът на Тотнъм Лука Модрич ще стане собственост на Реал (Мадрид) до няколко часа. Информацията беше потвърдена и от двата клуба на официалните им страници.

По-рано днес стана ясно от медиите в Испания, че хърватинът е очакван днес преди обяд за медицински прегледи. Ако с тях всичко бъде наред, ще подпише своя договор. Най-вероятно споразумението ще бъде за 5 сезона, а анонсираната от пресата сума за 26-годишният състезател ще бъде в размер на 33 милиона паунда.

"Силната връзка и афинитет между двата клуба доведе до циментиране на по-дългосрочно партньорство и успешен трансфер на Лука Модрич. Ние приветстваме Лука и очакваме да работим с Тотнъм в тясно сътрудничество през следващите години", обясни президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес.

"За нас Лука е невероятен играч и се радваме, че ще играе в Реал (Мадрид), въпреки че нямахме желание да го продаваме. Очакваме с нетърпение да споделим дългото и продуктивно партньорство с испанския гранд", обясни пък президентът на Тотнъм Даниел Леви.