Тотнъм изпусна шанс да оглави класирането на Висшата лига, след като направи нулево равенство като гост на Борнемут в мач от 9 кръг на Висшата лига.

Домакините бяха близо до откриване на резултата, когато удар с глава на Чарли Даниълс беше избит в гредатаа от Юго Лорис с крак. Ерик Ламела от Тотнъм пък прати топката в напречната греда. Тимът на Маурисио Почетино игра слабо през първата част и стана първият отбор във Висшата лига през сезона, който получава четири жълти картона през първите 45 минути.

"Шпорите“ подобриха значително представянето си през втората част, но вратарят на домакините Артур Боруц показа стабилно представяне. Той отрази удари на Деле Али и Дани Роуз.

Съдията Крейг Поусън си навлече гнева на Борнемут и феновете на тима, тъй като не показа втори жълт картон на Ерик Ламела и подмина удар с лакът на Муса Сисоко в лицето на Хари Артър. След това подмина и претенции на „черешките“ за дузпа заради нарушение на Ян Вертонген срещу Джак Уилшир.

Така Тотнъм събра 19 точки от началото на сезона и се изравни с Манчестър Сити и Арсенал, които имат мач по-малко. „Шпорите“ са трети в подреждането, на две точки пред Ливърпул и три пред Челси. Борнемут е девети с девет точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!