Тотнъм победи Фулъм с 3:1 и се класира за полуфиналите на ФА Къп. Срещата бе изгледана от националния селекционер на Англия Фабио Капело. Двата отбора преиграха мача си от турнира, тъй като първата среща на “Крейвън Котидж” завърши при нулево равенство. 

В 18-ата минута Дъф изведе отлично Замора в наказателното поле и английският нападател бе безмилостен – 1:0 за Фулъм. След този гол играчите на Рой Ходжсън се върнаха в по-задни позиции, което позволи на съперника да овладее играта.

Второто полувреме започна със силен домакински натиск и Тотнъм изравни още в 47-та минута. Влезлият като смяна Дейвид Бентли центрира от фаул и Чорлука с глава разстреля Шварцър. В 59-та минута и натискът на “шпорите” доведе до втори гол. Друга смяна на Хари Реднап Роман Павлюченко отбеляза след ново центриране на Бентли. Тотнъм стигна до трети гол в 66-та минута. Гудьонсен бе изведен срещу Шварцър и не сгреши – 3:1.

Така “шпорите” ще играят на полуфинал с Портсмут, като срещата е на 11 април. В другия полуфинал ден по-рано излизат Астън Вила и Челси./БЛИЦ