Тотнъм победи шампиона Манчестър Сити на старта на сезона във Висшата лига. Единственото попадение за успеха на "шпорите" бе дело на Хюн-Мин Сон в 55-ата минута.


Лондончани започнаха агресивно, но тимът на Гуардиола обаче постепенно пое контрола върху случващото се на терена и започна да създава положения. 

Фернандиньо изпревари Лорис при центриранем, но топката премина покрай вратата. Малко по-късно нова добра атака на Сити би завършена от Кансело, но и ударът на бранителя не намери целта.


Постепенно Тотнъм започна да играе повече с топката. Опитите на домакините да атакуват обаче не бяха успешни. На два пъти Сон се забави с удара и атаката се провали. 

В 34-ата минута Риад Марез можеше да открие резултата, но се подхлъзна и ударът му от въздуха от точката на дузпата бе неточен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Тотнъм стигна до най-добрата си възможност в 40-ата минута. Бърза атака изведе Сон на отлична позиция. Южнокореецът се завъртя и стреля, но топката мина покрай лявата греда. Първото полувреме завърши без точен удар към една от двете врати.

Второто полувреме започна на високо темпо, но за разлика от началото на първото, когато Сити доминираше, сега атаките бяха и към двете врати, а по-опасните бяха тези на Тотнъм. 

След няколко опита завършили без точен удар в 55-ата минута Сон откри резултата. Бергвайн напредна и отклони към южнокорееца, а той с прецизен удар не остави шансове на Едерсон. 

След час игра Бергвайн пропусна да удвои авана на “шпорите”, но стреля покрай вратата.

Играчите на Гуардиола така и не успяха да създадат чисто голово положение до края и започнаха със загуба защитата на титлата си. Де Бройне имаше единствената добра възможност в последните минути, но Лорис показа рефлекс и изби.