Тотнъм обърна Уест Хям с 3:2 в изключително драматично лондонско дерби от 12-ия кръг на английската Висша лига. В герой за "шпорите" се превърна Хари Кейн, който вкара решителните два гола за успеха на "Уайт Харт Лейн".

Всичко започна отлично за "чуковете", които играха агресивно и поведоха в 24-ата минута. Тогава се получи страхотно разбъркване след центриране от корнер, а най-съобразителен в мелето се оказа Михаил Антонио, който отблизо отклони топката с глава в мрежата за 0:1. В 51-ата минута домакините изравниха. Вратарят на Уест Хям Рандолф изби силен шут на Винсент Янсен в краката на Хари Уинкс и бранителят не сбърка за 1:1.

В 67-ата минута Янсен задържа с ръка в пеналта Рийд от гостите и реферът Майк Дийн беше категоричен - дузпа за Уест Хям. Лансини я реализира и отново изведе "чуковете" напред в резултата - 1:2!
Домакините обаче не се предадоха и обсадиха вратата на Рандолф. В 89-ата минута Хари Кейн възстанови равенството, засичайки отблизо центриране от лявото крило за 2:2.

Голямата драма настъпи в последната минута, когато Сон беше спънат от Нордвайт в наказателното поле и реферът побърза да посочи "бялата точка". Кейн се нагърби с изпълнението на дузпата и хладнокръвно вкара за 3:2. Секунди преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко, след като Рийд беше изгонен с червен картон.

Тотнъм прекъсна серия от осем поредни мача без победа във всички турнири (1-5-3), най-лошата поредица от май 2004 г. насам. В същото време обаче "шпорите" нямат поражение от 12 мача в първенството от началото на сезона. Подобна силна серия те имат за първи път от серията им с 16 през сезон 1960/1961.
 


ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!