Тотнъм представи второто си ново попълнение за лятото. Това е италианският вратар Гулиелмо Викарио, който пристига от Емполи. 26-годишният страж подписа договор за пет сезона.

Викарио е гласен от „шпорите“ за наследник на капитана Юго Лорис, който има договор с лондончани за още една година. Италианецът впечатли за два сезона с екипа на Емполи и това му спечели повиквателна за националния отбор на Италия.

През завършилия наскоро шампионат 2022/23 Гулиелмо Викарио допусна 39 гола в 31 мача и в седем срещи не получи попадение във вратата си. Той изигра основна роля за това Емполи да опровергае прогнозите за участие в битката за оцеляване в Серия „А“ и вместо това финишира на 14-о място с 12 точки аванс пред зоната на изпадащите.

През септември 2022 г. вратарят получи покана от националния селекционер Роберто Манчини, но остана неизползвана резерва при домакинската загуба с 0:1 от Англия в Лигата на нациите. През кариерата си Викарио е играл още за Каляри, Перуджа и Венеция.

Италианският страж формално се води втори новопривлечен футболист от новия мениджър на Тотнъм Ангел Постекоглу. За първи нов официално се счита Деян Кулушевски, който игра под наем за „шпорите“ през миналия сезон и сега просто лондончани го откупиха от Ювентус.