Тотнъм разгроми Саутхемптън с 4:1 като гост в дерби от 18-ия кръг на английската Висша лига. "Шпорите" са пети във временното класиране с 36 точки, а "светците" са осми с 24.

Срещата започна перфектно за домакините, които поведоха още във 2-ата минута. Джеймс Уард-Праус центрира от фаул в наказателното поле на Тотнъм, където Върджил ван Дайк. надскочи всички и с глава изпрати топката във вратата на Уго Лорис за 1:0.

Отговорът на "шпорите" обаче не закъсня. В 19-ата минута Деле Али изравни. Английският национал се разписа, след като Уаняма центрира, топката рикошира в гърба Нейтън Редмънд, след което Деле Али изпревари Ван Дайк и стреля с глава за 1:1.

Лондончани направиха пълен обрат в 52-ата минута. Кристиан Ериксен центрира от корнер в наказателното поле на „светците“, където Ориол Ромеу изпусна Хари Кейн, който с глава изпрати топката във вратата на безпомощния Фрейзър Форстър за 1:2.

Само 4 минути по-късно таранът можеше да реши всичко, когато тимът му получи дузпа. Съдията Майк Дийн я свири за нарушение на Редмънд срещу Деле Али, след което изгони с директен червен картон играча на „светците“. Кейн се нагърби с изпълнението от бялата точка, обаче стреля високо над вратата. Това е втората пропусната от нападателя дузпа във Висшата лига.

С човек повече на терена за гостите стана по-лесно и атаките към Форстър не закъсняха. В 85-ата минута кореецът Сон се възползва от поредната грешка в отбраната на домакините, напредна и с левия крак с шут по диагонала се разписа за 1:3.

Най-добрият на терена Деле Али само 2 минути по-късно попадна в прегръдките на съотборниците си, вкарвайки идентично попадение, с което фиксира крайното 1:4.


ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА