Тотнъм спечели втора поредна победа във Висшата лига за първи път от януари насам, след като в отложен мач от 34 кръг се наложи с 4:1 над Болтън като гост. По този начин “шпорите” останаха в битката за четвъртото място в класирането.
 
Българският национал Мартин Петров игра цял мач за Болтън, а Фабрис Муамба направи първото си публично появяване, след като през март в мач за ФА Къп срещу Тотнъм получи сърдечен арест на терена. Халфът на Болтън беше на трибуните на “Рийбок Стейдиъм”
 
Лука Модрич даде аванс на гостите в 37-ата минута с точен удар след изпълнение на корнер. Преди “шпорите” да получат ъгловия удар Сандро игра с ръка, но това остана скрито от съдията Майк Дийн.
 
Найджъл Рио-Кокър изравни за Болтън в 51-ата минута. Домакините се възползваха от неубедителната игра на Тотнъм при статични положения и стигнаха до гол при разиграване след изпълнение на тъч.
 
Тимът на Хари Реднап отговори с три гола в рамките на 9 минути. Рафаел ван дер Ваарт се разписа в 60-ата, а Еманюел Адебайор вкара два пъти при контраатаки. Това е първата победа на Тотнъм като гост от девет мача насам.