Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс е основен фаворит да поеме Тотнъм, гърмят медиите в Англия. Това ще стане, ако сегашният наставник на “шпорите” Хари Реднап хвърли оставка.

В момента Реднап и клубния бос Даниел Леви водят сложна психологическа война. Леви не иска да уволнява настоящия мениджър, защото ще трябва да му плаща заплатата за още една година. За това просто не предлага нов договор на специалиста и по този начин се опитва да му подскаже, че е ненужен. Самият Реднап осъзнава това и заяви, че ситуацията определено не му харесва.

“Не съм си подавал оставката. Изненадан съм, че се появява такава информация. Аз имам договор за още една година. Лошо е, че ръководството не ми го подновява. Когато държа на даден играч, аз не допускам неговият договор да влезе в последната година. Правя това, защото когато човек знае, че времето му изтича, той не се раздава на 100 процента. С мениджърите е същото. Не би трябвало ръководството да ги поставя в такава ситуация. Това не е добре за отбора. Играчите също гледат по друг начин на наставника, когато са убедени, че от следващия сезон няма да работят заедно. Дали обаче ще получа оферта за нов контракт зависи от ръководството. Към момента имам договор с Тотнъм. Надявам се в скоро време да се изяснят нещата”, коментира Реднап.

Според медиите в Англия обаче песента на Хари е изпята, а Мойс е под номер 1 в списъка на Тотнъм.