Тотнъм съкрати на седем точки изоставането си от лидера Челси, след като в мач от 30 кръг на Висшата лига се наложи с 2:0 като гост на Бърнли. Успехът обаче имаше тежка цена, тъй като халфовете Виктор Уанияма и Хари Уинкс бяха принудително заменени още през първата част заради контузии.

Ерик Дайър откри резултата в 66-ата минута след асистенция на Кристиан Ериксен. Малко след това последва трета принудителна смяна при „шпорите“ заради контузията на Винсънт Янсен. Това обаче позволи в игра да се появи Сон Хьон-Мин, а кореецът се разписа в 77-ата минута след пас на Деле Али.

Така девет кръга преди края Тотнъм се върна в битката за титлата, възползвайки се от домакинската загуба на Челси с 1:2 от Кристъл Палас. „Шпорите“ са втори с 62 точки, до като Бърнли е 15-и с 32.

Гол с глава на Мигел Бритос донесе победата на Уотфорд с 1:0 над Съндърланд. Поражението остави „черните котки“ на последно място в класирането с 20 точки, на седем зад Суонзи, който е точно над чертата. „Стършелите“ пък са 10-и с 34 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА