Тотнъм спечели с 3:0 гостуването си на Манчестър Юнайтед в късния неделен мач от 6-ия кръг на английската Висша лига. 

"Червените дяволи" играха в по-голямата част от дербито с човек по-малко, след като капитанът им Бруно Фернандеш получи пресилен червен картон в 42-ата минута.

Победата на "Олд Трафорд" изкачи "шпорите" на осмото място в класирането с 10 точки, на пет зад лидера Ливърпул, докато за Манчестър Юнайтед това бе трето поражение в първенството, като тимът остава на 12-о място в таблицата с едва 7 точки.


Гостите поведоха още преди да са изминали и 3 минути. Централният защитник Мики ван де Вен отне една топка от Маркъс Рашфорд в собствената си половина, дриблира по терена и подаде към непокрития Бренан Джонсън, който от около два метра нямаше как да сбърка на празна врата - 0:1.

В 20-ата минута Джонсън от тотнъм уцели гредата, после тя пък помогна на неговия вратар Викарио след зрелищен удар на Алехандро Гарначо. В ответната атака нападателят на Тотнъм Тимо Вернер излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от Андре Онана.

В 42-ата минута дойде един от най-спорните моменти в мача. Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш се подхлъзна и фаулира Джеймс Мадисън. Главният съдия Крис Кавана прецени, че играта на португалеца застрашава здравето на опонента му, макар и от повторенията да не изглеждаше така, и му показа директен червен картон.

С човек повече Тотнъм стигна до втори гол веднага след почивката, а точен бе Деян Кулушевски.

Малко след това Онана спаси още една 100-процентова ситуация пред Тимо Вернер.

В 60-ата минута капитанът на Тотнъм Кристиан Ромеро игра с ръка в собственото си наказателно поле, но съдията Кавана реши, че няма основания да отсъжда дузпа.


В 77-мата минута Тотнъм стигна до трети гол, който окончателно уби всякакви интрига. Разписа се Доминик Соланке, който засече от близко центриране от корнер.