Тотнъм победи Арсенал на “Уайт Харт Лейн” за първи път от 1999 година. “Шпорите” биха с 2:1 и сведоха до минимум шансовете на “топчиите” за титлата. 

Арсенал имаше шанс да поведе в резултата в самото начало, но Гомеш се намеси на няколко пъти. В 10-ата минута след центриране от корнер Алмуния излезе и боксира, топката попадна в дебютанта Роуз, който с топовен изстрел от 25 метра разстреля вратаря и откри резултата в срещата. Арсенал се опита да отговори мигновено на това предизвикателство, но Бендтнер и Росицки показаха несъсредоточеност пред гола.

В 40-ата минута Модрич излезе сам срещу Алмуния, но вратарят на “артилеристите” спаси. В 43-ата минута английският национал Джърмейн Дефоу стреля извън границата на наказателното поле, но право в ръцете на Алмуния. Арсенал отговори единствено с изстрел на Насри от фаул.

Второто полувреме започна с бърз гол на Тотнъм. В 46-ата минута Дефоу изведе Гарет Бейл срещу Алмуния и уелският национал направи 2:0. Малко след това “шпорите” имаха и претенции за дузпа за игра с ръка на Клиши в наказателното поле, но главният съдия Клатенбърг остана безмълвен.

Арсенал се опита да натисне своя съперник, но не успя. Промяната настъпи в 70-ата минута с влизането на Робин ван Перси, който дълго време лекува контузия. Това даде импулс в играта на “артилеристите” и в последните 10 минути натиснаха. В 80-ата минута холандският национал стреля опасно в наказателното поле, но Гомеш спаси. Малко след това Ван Перси отново пробва късмета си от пряк свободен удар, но бразилският страж на “шпорите” отново се намеси блестящо. При последвалият корнер Сол Кембъл удари греда. Все пак Арсенал намали резултата в 85-ата минута. Разписа се Бендтнер след асистенция на Уолкът.

Със спечелените 3 точки Тотнъм се изкачи на 5-ата позиция във Висшата лига, на точка зад 4-ия Манчестър Сити. Арсенал остава на 3-ото място с актив от 71 точки./БЛИЦ